Belægning

Forarbejdet er et særdeles vigtigt element som oftest undervurderes.
Til bundopbygningen er det Normer for Anlægsgartnerarbejde som jeg følger, og deri beskrives de forskellige lagtykkelser til den aktuelle opgave.

Til hver type er der specifikke krav til bundopbygningen og endvidere det fald som skal være på belægningen. Ved en terrasse med betonfliser er det f.eks. 1 cm pr. meter, og samme type i en indkørsel skal være mindst 2,5 cm pr. meter. Jævnhed og fuger er også forskelligt, og derfor er fagligheden igen i højsædet, for at jeg giver den rette vejledning ud fra Jeres ønsker.

Plantning af bede og grønne områder

Buske, træer og stauder skal plantes i den rette jordtype og under de rigtige lysforhold for at trives bedst muligt. Oftest står der på planteetiketten en kort beskrivelse med en generel vejledning til de optimale vilkår.

Resultatet ses ofte efter 1-2 sæsoner, og derfor kommer den faglige viden i særdeleshed i spil, når der inden plantningen skal vælges hvilke planter som skal bruges.

Beskæring og udtynding

Alle træer og buske kan  som udgangspunkt beskæres – Nogle med få måneders mellemrum og andre kun i sjældne tilfælde.
De fleste kan se når hækken trænger til en grundig barbering, men hvad med frugttræets krone, de storblomstrede roser eller hortensiaerne som blomstrer på sidste år skud?

Beskæring er et håndværk, hvor hver enkelt busk og træ nøje vurderes på forhånd, og det kræver kendskab til de forskellige plantegrupper og deres individuelle foretrukne tidspunkt for beskæring.

Haveplanter fra nær og fjern

Igennem de sidste 20 år har jeg samarbejdet med dygtige engros planteskoler fra Danmark og Tyskland.
Jeg har på små og store projekter modtaget utrolig mange forskellige planter, og hver gang lavet en kritisk kvalitetskontrol af dem for at sikre et højt niveau hvor det er frodige og sunde planter som leveres videre.
Mange af planteskolerne er i dag specialiserede i niche produktioner, og sortimenterne er derfor ganske brede.

Havetegning og haveplanlægning

Mine tegninger er ikke blot nogle streger på et stykke papir.
Det er en gennemarbejdet og funktionel løsning, hvor der tages højde for Jeres ønsker, de aktuelle forhold med jordtype/ klima samt det fremtidige visuelle udtryk.

Jeg lægger altid vægt på en nem vedligeholdelse samt langtidsholdbare løsninger.

Med en haveplan i hånden kan I enten selv gå i gang med den praktiske del, eller jeg kan henvise til en dygtig anlægsgartner i området